1. Şifremi Unuttum
    ARA TOPLAM : TL TOPLAM : TL

    E-SATIŞ

    YUMURTA TAVUĞU YEMLERİNE ORGANİK BOR İLAVESİNİN PERFORMANS, KEMİK GELİŞİMİ, BAZI KAN PARAMETRELERİ İLE YUMURTA KALİTE KRİTERLERİ ÜZERİNE ETKİSİNİN BELİRLENMESİ

    YUMURTA TAVUĞU YEMLERİNE ORGANİK BOR İLAVESİNİN PERFORMANS, KEMİK GELİŞİMİ, BAZI KAN PARAMETRELERİ İLE YUMURTA KALİTE KRİTERLERİ ÜZERİNE ETKİSİNİN BELİRLENMESİ
    Derleme Arşiv No : 2008-016

    Proje ülkemizde üretilen bor mineralinin inorganik ve organik formlarının yumurta tavukçuluğunda kullanılması yönünde değerlendirme imkanı sunması açısından önemlidir. Ayrıca yumurta tavuklarının verim pikini takip eden 48. haftadan itibaren 16 hafta farklı düzeylerde inorganik ve organik formlardaki bor içeren rasyonlarla beslenmesi de projeyi özgün kılan bir başka yöndür. Böylece sadece belli bir yumurtlama periyodu değerlendirme içerisine alınmış ve 25 ppm den 75 ppm'e kadar farklı düzeylerde bor ilavesinin hayvan sağlığını olumsuz olarak etkilemediği tespit edilmiştir. Elde edilen sonuçlara göre yumurta tavuğu rasyonlarına bor ilave edilmesinin kemik deformasyonları ile yumurta kabuğuna bağlı yumurta kayıplarının önüne geçilmesinde uygulanabilecek bir yöntem olduğu da saptanmıştır.


    KDV DAHİL : 120 TL